END OF SEASON SALE - Enjoy up to 80% off selected items
  • 365 dagen retour
  • HANDGEMAAKTE DEENSE SIERADEN
  • GRATIS VERZENDING voor alle bestellingen boven 67€

Je sieraden onderhouden

Wij zijn uren bezig geweest met het maken van je nieuwe sieraden en willen je helpen om het glanzende oppervlak van het staal en de unieke expressie van de handgemaakte steen op de best mogelijke manier te behouden. Wij raden je aan om deze stappen te volgen om de mooie uitstraling en de lange levensduur van je product te behouden:

Vermijd zweet / douchen / handen wassen

Zorg voor je sieraden door ze af te doen voor het douchen, zwemmen of andere fysieke activiteiten. Beperk het contact met zeep en wasvloeistoffen, omdat er een laagje op het roestvast staal kan ontstaan of omdat de steen kan verkleuren. Daarnaast is het een goed idee om het wassen van je handen te vermijden, omdat de steen dan los kan komen te zitten. Hierdoor wordt de levensduur van de sieraden korter.

Vermijd alle soorten chemicaliën

Wij adviseren om allerlei chemicaliën zoals zeep, crème, haarproducten, parfum, oliën, etc. te vermijden, omdat een coating kan ontstaan of de steen kan loslaten. 

Slaap niet met je sieraden

Zorg op de best mogelijke manier voor het behoud van je sieraden door het vermijden van onnodige stoten, vooral tijdens het slapen. Wij raden je aan je sieraden uit te doen als je slaapt, en adviseren je om je sieraden in een juwelendoos te bewaren. Dit kan onze eigen NL Vegvisir Collector box zijn, die hiervoor perfect geschikt is. 

Vermijd stoten en tikken met andere oppervlakken

Krassen en uitstulpingen kunnen op het oppervlak ontstaan. Slijtage is een natuurlijk proces van sieraden, maar vergeet niet dat krassen en stoten niet inbegrepen zijn in de garantie.

Aangetaste sieraden?

Je draagt ze naar je werk, met vrienden etc., op een date of gewoon op een normale dag. Het is je favoriete ring, ketting of armband en het voegt iets extra's toe aan je outfit - totdat de kleur wat begint te veranderen. Na verloop van tijd is het volkomen natuurlijk dat sieraden dof worden, maar dat betekent niet dat ze niet meer gedragen kunnen worden. We noemen dit een aantasting, wat hetzelfde is als verslijten als het gaat om sieraden. Aantasting treedt op bij sieraden wanneer het oppervlak van het sieraad in aanraking komt met zeep, lichaamsolie/zuur, zweet en andere stoffen. Er zijn verschillende gradaties van aantasting, waardoor de sieraden er licht dof of zwart uitzien. Als je erop uit gaat, betekent dit dat je na verloop van tijd met allerlei deeltjes en stoffen in aanraking komt. Daarom is het belangrijk om aantasting te voorkomen en verantwoord te handelen door onze onderhoudsadviezen op te volgen.
Als je sieraden aanslag hebben gekregen, is het misschien mogelijk om deze te verwijderen. Wij raden je aan om deze aanwijzingen te volgen (op eigen verantwoordelijkheid). Bekijk de instructievideo hier.
 We raden je aan om goed voor je sieraden te zorgen. Volg de bovenstaande onderhoudsadviezen op. Anders is het niet mogelijk om gebruik te maken van de garantie en een klacht in te dienen over 

 

WIL JE 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Northern Legacy en ontvang 10% korting op je volgende bestelling, evenals inspiratie en gepersonaliseerde aanbevelingen direct in je inbox*


*Door je aan te melden, accepteer je ons privacybeleid